موسیقی آفریقایی منبع غنی ای از احساسات و هیجانات مختلف است. اکثر ساز های موسیقی آفریقایی صدا و ظاهری جذاب دارند که شنیدن و دیدن آن ها شما را به وجد می آورد و سیلی از هیجانات را روانه روحتان می کند. صدا و ظاهری که برای اکثر مردم دنیا به عنوان یک جاذبه شناخته می شود. کالیمبا یکی از این ساز هاست که در مراسم های سنتی قبایل آفریقایی نواخته می شود. سازی که امروزه در سراسر جهان و به خصوص ایران طرفداران زیادی را پیدا کرده است. سازی کوچک و سبک با صدای دلنشین. در ادامه این مطلب درباره کالیمبا اطلاعاتی ارائه می دهیم و قیمت کالیمبا ایرانی را بررسی خواهیم کرد.
کالیمبا چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، کالیمبا یک ساز آفریقایی است. سازی کوچک با صفحه چوبی و کلید های فلزی برای نواختن. البته کالیمبا های اولیه از جنس چوب ساخته می شدند؛ اما به مرور زمان هنگامی که این ساز با استقبال زیادی رو به رو شد، متریال های دیگری هم برای ساخت آن به کار گرفته شد. امروزه کالیمبا های فلزی و شیشه ای هم با ظاهر متفاوت خود طرفدارانی پیدا کرده اند. به این ساز به دلیل نقش پر رنگ کلید ها یا همان تیغه ها در نواختن، پیانوی شستی یا پیانوی آفریقایی هم گفته می شود.
اساسی ترین بخش کالیمبا همان بدنه است. بدنه ای چوبی، فلزی، اکریلیک یا شیشه ای. بدنه های چوبی معمولا از جنس چوب درخت گردو یا افرا ساخته می شوند که استحکام و زیبایی خاصی را به نوازنده هدیه می دهند. علاوه بر تمام نکاتی که درباره جنس ساز کالیمبا بیان کردیم، خوب است بدانید که در بسیاری اوقات، جنس کالیمبا ترکیبی از چوب و فلز یا چوب و شیشه هم ممکن است باشد. بر روی بدنه ساز حفره ای خالی وجود دارد که جعبه تشدید صدا نامیده می شود. تعداد کلید های ساز متغیر است. کالیمبا ها از 6 کلید تا 17 کلید ممکن است داشته باشند. گاهی تعداد کلید ها از این عدد بیشتر هم می شود. اگر قصد خرید این ساز را دارید، پیش از بررسی قیمت کالیمبا ایرانی با یک استاد متخصص مشورت کنید تا بدانید سازی با چند کلید را تهیه کنید.
معمولا مبتدیان نواختن این ساز را با تعداد کلید های کمتری آغاز می کنند. اما باز هم این موضوع به نظر استاد و مدرس شما بستگی دارد.
معرفی انواع ساز کالیمبا
در یک دسته بندی کلی ساز های کالیمبا را می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد: کالیمبای آکوستیک و کالیمبای فلت. تفاوت اصلی این دو نوع در حفره روی بدنه ساز است. کالیمبا های آکوستیک به کالیمبای حفره دار هم شهرت دارند. این نام به دلیل وجود حفره بر روی بدنه آن انتخاب شده است. در مقابل، کالیمبا های فلت، بدون حفره طراحی می شوند.
بسیاری از فروشندگان به آکوستیک یا فلت بودن ساز اهمیتی نمی دهند و وقتی می خواهند از انواع این ساز یاد کنند، دسته بندی خود را بر اساس جنس بدنه ساز انجام می دهند.
برخی از انواع این ساز هم به صورت پیکاپ دار طراحی و تولید می شوند. ساز های پیکاپ دار، محلی برای وصل شدن فیش بر روی بدنه دارند. همراه این ساز ها یک کابل هم وجود دارد تا به کمک آن، بتوانید ساز را به آمپلی فایر ها وصل کنید و صدا را تقویت کنید.
دسته بندی این ساز از هر نوعی که انجام شود، این امکان را فراهم می کند تا شما به عنوان خریدار، با گزینه های متعدد و مختلفی برای خرید رو به رو شوید تا ساز ایده آل خود را بیابید و بخرید. البته هنگام خرید ساز بهتر است که به جای توجه به ظاهر آن، کارایی و کیفیت را مد نظر قرار دهید و با مشورت یک استاد خرید خود را انجام دهید. اگر به نواختن این ساز علاقه دارید، ابتدا مدرسی را برای آموزش بیابید و با او مشورت کنید.
قیمت کالیمبای ایرانی
پیش از اینکه از قیمت کالیمبا ایرانی مطلع شوید، خوب است تا یکی از برند های ایرانی این ساز را کمی بشناسید. پاکو نام برندی ایرانی است که ساز کالیمبا را تولید و عرضه می کند. کالیمبا های پاکو در مدل های مختلفی تولید می شوند؛ اما همه آن ها از جنس چوب درخت گردو هستند. کلید های این برند فلزی است و تعداد کلید ها معمولا 17 تا است. کالیمبا های برند پاکو همراه با کیف و آچار کوک فروخته می شوند. مجموعه دلارام این برند را همراه با ضمانت به شما عرضه می کند.
قیمت کالیمبا ایرانی طبیعتا نسبت به کالیمبا های خارجی پایین تر است. برای مثال شما با مبلغی حدود 800 هزار تومان می توانید یکی از مدل های برند پاکو را تهیه کنید؛ اما برای تهیه یک کالیمبای خارجی به حداقل 1.5 میلیون تومان پول نیاز درید. به عبارت دیگر، قیمت برند های خارجی این ساز در خوشبینانه ترین حالت دو برابر برند های ایرانی است.
جمع بندی
این روز ها که کالیمبا به ساز محبوب جوانان ایرانی تبدیل شده است، احتمالا شما هم به فکر خریدن آن و آموختنش افتاده اید. این ساز برند های متعددی دارد؛ اما طبیعتا خریدن یک برند ایرانی هزینه کمتری را برای شما به همراه خواهد داشت. شما با مبلغی نصف آنچه برای یک ساز خارجی می خواهید هزینه کنید، می توانید یک کالیمبای ایرانی تهیه کنید. اگر مبتدی هستید، پیشنهاد ما به شما این است که ساز ارزانی را بخرید؛ زیرا ممکن است آنطور که فکر می کنید جذب ساز نشوید و نخواهید نواختنش را ادامه دهید.